Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Ons aanbod

Bent u op zoek naar een prachtige blikvanger voor in uw tuin? Of overweegt u misschien een volledige herinrichting en aanleg van uw tuinomgeving? We staan klaar om u te helpen en adviseren u graag bij het kiezen van de juiste beplanting!

Naast haagplanten en vaste planten, kunt u bij ons ook terecht voor een uitgebreide selectie kwaliteitsbomen zoals leibomen, dakbomen, meerstammigen, kleinblijvende bomen, wintergroene bomen en solitaire bomen.
 

Leibomen voor privacy

Wordt uw tuinzicht verstoord door een minder aantrekkelijk gebouw of appartementsblok? Of voelt u zich bekeken door de bovenverdieping van uw buur? Wilt u bomen planten maar toch wat zonlicht behouden? Geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor u.

De kwekerij biedt een scala aan leibomen aan, variërend van schermen die op een lage hoogte beginnen tot bomen die de 6 meter overschrijden. De meest gangbare bomen hebben een stamhoogte van ongeveer 2 meter, met daarboven een leirek van 150 x 120 cm of 150 x 200 cm tot 150 x 400 cm (breedte x hoogte). Andere afmetingen van het leirek zijn mogelijk. Vraag deze gerust na via het contactformulier. De steeneik (Quercus ilex) vormt een uitzondering met een stamhoogte van 1,80 m en een leirek van 120 x 100 cm.

We hebben een prachtige selectie beschikbaar, zowel in wintergroene als bladverliezende varianten, met voorgeleide kaders, die volledig klaar zijn om geplant te worden.

Wintergroene leibomen behouden hun bladeren gedurende de wintermaanden. Hierdoor hebben ze het hele jaar een afschermende functie. Hoewel ze langzamer groeien en daardoor minder snoeiafval genereren, zijn ze duurder in aankoop.
Hiervan hebben we volgende exemplaren in ons aanbod:

Bladverliezende varianten zijn over het algemeen goedkoper. Zoals bijvoorbeeld:

De Gewone beuk, Beuk, Groene beuk (Fagus sylvatica) en Rode beuk, Bruine beuk (Fagus sylvatica "Atropunicea") bieden een aantrekkelijke tussenoplossing: hun bladeren worden bruin maar vallen niet af.


Voor meer privacy in uw tuin kunt u ook kiezen om reguliere bomen aan te planten en deze te ondersteunen met op maat gemaakte boompalen op de gewenste hoogte. Dit proces vergt echter meer tijd voordat het scherm volledig gevormd is en vereist extra inspanning en werk. Een mooie boom geschikt hiervoor is de sierpeer als solitaire boom (Pyrus calleryana "Chanticleer"). U kunt deze ook bekijken in één van onze inspiratietuinen.

 

Dakbomen voor schaduw

Een heerlijke schaduwplek in de tuin tijdens warme dagen? Daar zorgen dakbomen voor! Ze kunnen solitair geplant worden of in groep van bijvoorbeeld 2 tot 4 stuks. Een typische dakboom heeft een bladerdak van ongeveer 120 x 120 cm of 150 x 150 cm, waardoor u al snel een knusse, natuurlijke overkapping creëert met een aantal van deze bomen. Andere afmetingen zijn ook mogelijk. Vraag deze gerust op via het contactformulier.

Er zijn verschillende soorten dakbomen beschikbaar: sommige hebben een volledig dicht bladerdak, terwijl andere het zonlicht filteren. Ons assortiment omvat diverse varianten:


Meerstammigen voor sfeer en zoveel meer

Tegenwoordig zijn meerstammige bomen helemaal in. Ze worden vaak gebruikt in landschapsarchitectuur vanwege hun unieke uiterlijk. Het meest opvallende kenmerk is dat ze meerdere stammen hebben die vanuit de grond groeien. Deze stammen kunnen zich vertakken vanaf de basis van de boom of vanaf een bepaalde hoogte. Door de meerdere stammen hebben ze vaak een stevigere structuur die ze in staat stelt om beter bestand te zijn tegen sterke wind of andere weersomstandigheden. 

Naast een natuurlijke vorm hebben ze soms grillige takken of kruinpartij. Hun vorm kan sterk verschillen: van een bolvormige of spreidende kroon tot een meer struikachtige groeiwijze, afhankelijk van de soort. Het bladerdek van deze bomen wordt vaak bijgesnoeid waardoor ze een mooie doorkijk bieden en een open en ruimtelijk gevoel behouden. Bovendien bieden ze bovenaan veel groen dat schaduw geeft.

Over het algemeen zijn meerstammige bomen kleiner, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de specifieke soort. We hebben exemplaren beschikbaar in kleinere hoogtes, bijvoorbeeld 1,50 m. Deze zijn perfect voor bvb in een plantenbak. Voor in de tuin zijn de exemplaren meestal minimaal tot ooghoogte opgesnoeid, met daarboven een prachtige kruin.

Er is een ruime keuze aan meerstammige bomen beschikbaar: van architecturale tot natuurlijke vormen, wintergroene of bladverliezende varianten, verschillende soorten met prachtige herfstkleuren en zelfs soorten met een overvloedige bloei.

We hebben meer dan 50 soorten meerstammige bomen en struiken in de kwekerij, in formaten tot wel 5 meter:

Enkele wintergroene meerstammige varianten:

Contacteer ons gerust voor meer advies omtrent ons aanbod van meerstammige bomen en struiken.
 

 

Kleinblijvende bomen voor de kleine tuin

Misschien beschikt u over een beperkte tuinruimte of bent u op zoek naar een prachtige boom om een klein hoekje in uw tuin te verfraaien? Of wilt u een compacte boom of meerstammige variant voor in een plantenbak op het terras en bent u dus op zoek naar een boom die bescheiden van formaat is en niet te groot wordt, weinig onderhoud vereist en minimaal snoeiafval produceert?

Bolbomen, zuilvormige bomen, treurbomen en leibomen zijn allemaal uitstekende keuzes voor een kleine tuin. We bieden echter ook bomen met prachtige vormen die van nature niet al te groot worden, zowel wintergroene als bladverliezende varianten.

Enkele voorbeelden uit ons aanbod:

 

 

Wintergroene bomen voor beleving het ganse jaar door

Wintergroene bomen behouden hun bladeren gedurende de wintermaanden, wat gunstig is voor het behoud van privacy, het verbergen van nabijgelegen gebouwen of lelijke muren en het creëren van architecturale accenten.

Deze bomen zijn verkrijgbaar in hoogstammige en meerstammige varianten. Hoogstammige hebben doorgaans een stamhoogte van ongeveer 1,80 m tot 2 m met een kruin erboven, terwijl meerstammige bomen meestal gesnoeid zijn om een doorkijk te bieden.

Sommige van deze bomen zijn ook verkrijgbaar in kleinere formaten, bijvoorbeeld 1,50 m, geschikt voor plantenbakken. Voor tuinen worden exemplaren vaak gesnoeid tot ooghoogte met een prachtige kruin erboven.

Volgende hoogstammige bomen hebben we beschikbaar in ons assortiment:

En enkele meerstammige varianten:


Solitaire bomen als eyecatcher in uw tuin

Misschien bent u op zoek naar een bijzondere solitaire boom met een maatje meer die als eyecatcher kan dienen of om minder fraaie elementen in het landschap, zoals een gebouw, te verbergen. Of wenst u een prachtige grote boom die een onmiddellijke impact heeft op de sfeer en uitstraling van uw omgeving, zonder te hoeven wachten.

Wij hebben een unieke selectie van imposante bomen ter uwer beschikking. Bij ons vindt u bomen tot wel 10 meter hoog en een stamomtrek van 40 cm tot 80 à 90 cm. Deze worden regelmatig verplant in de kwekerij, wat resulteert in een uitstekende wortelstructuur en superieure kwaliteit.

Op verzoek verzorgen wij ook de plaatsing van deze bomen in uw tuin en kunt u kiezen voor onze aanplantservice.

Hierbij een greep uit ons aanbod bomen XXL:


Haagplanten voor beschutting, privacy en structuur

Haagplanten bieden beschutting en privacy en geven vorm aan uw tuin. We hebben zowel bladverliezende als wintergroene opties beschikbaar. De prijzen variëren op basis van de grootte en het aantal planten dat u nodig heeft.

Enkele voorbeelden uit ons aanbod:

 


Vaste planten en struiken voor visuele aantrekkingskracht en structuur

Vaste planten en struiken variëren in hoogte, bladtextuur, bloemvorm en groeigewoonten, waardoor ze op verschillende manieren bijdragen aan de structuur van de tuin. Door ze strategisch te planten en te combineren, ontstaan er hoogteverschillen en texturen die de tuin het hele jaar door aantrekkelijk maken. Vaste planten en struiken worden vaak gekozen vanwege hun decoratieve waarde.

Enkele voorbeelden uit ons aanbod:


Onze diensten

Naast het aan huis leveren van de gekochte planten, bieden we een aanplantservice voor bomen. Of plant u liever zelf uw bomen, dan kunnen we deze ook leveren tot aan de plantput en kunt u bij ons terecht voor een aanplantpakket met alle nodige toebehoren om uw beplantingen te vervolledigen.
Verder bieden we ook een aanplantservice voor haagplanten en vaste planten. We maken dan graag een prijsofferte op maat.

U kunt gemakkelijk van thuis uit verschillende opties kiezen en een bestelling plaatsen via de online webshop. Twijfelt u over een bepaalde boom en wenst u advies voor uw tuin, onze gepassioneerde vakmensen helpen u graag verder. Indien u wenst kunt u na het maken van een afspraak langsgaan op de boomkwekerij en uw plantgoed ter plaatse kiezen.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.