Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Maand:

Ons aanbod

Bent u op zoek naar een prachtige blikvanger voor in uw tuin? Of overweegt u misschien een volledige herinrichting en aanleg van uw tuinomgeving? We staan klaar om u te helpen en adviseren u graag bij het kiezen van de juiste beplanting!

Naast haagplanten en vaste planten, kunt u bij ons ook terecht voor een uitgebreide selectie kwaliteitsbomen zoals leibomen, dakbomen, meerstammigen, kleinblijvende bomen, wintergroene bomen en solitaire bomen.
 

Lees meer

Gazon onderhoudskalender: wanneer doet u wat?

Een gezond gazon behoeft de nodige zorg. Door de juiste handelingen te treffen op het goede moment kan u uw gazon een stevige duw in de rug geven. Gebruik deze onderhoudskalender als leidraad doorheen het jaar.

Lees meer

Japanse esdoorn planten en onderhouden

Japanse esdoorns zijn gemakkelijk te onderhouden bomen die graag op een beschutte plaats staan in half-schaduw. Ze zijn traaggroeiend en geschikt voor zelfs de kleinste tuinen. De Japanse esdoorn is tevens heel populair als bonsai-boompje.

In dit artikel leest u meer over hoe u deze boom kunt aanplanten en onderhouden.

Lees meer

Uw grond voorbereiden en gras zaaien

Gras kunt u, behalve in de winter, in principe het hele jaar door zaaien. U zorgt er echter best voor dat u niet gaat zaaien net voor een periode van aangekondigde droogte. Ideaal is op een vochtige dag, met vooruitzicht op regen in de komende dagen.

Lees meer

Haagbeuk en beukenhaag (beuk) aanplanten

Er valt heel wat te weten bij het kopen, transporteren, aanplanten en onderhouden van een haagbeuk of een beukenhaag.  Zo begint het al met de keuze tussen de twee. Beide soorten zijn inheems, lijken sterk op elkaar op het eerste zicht maar behoren toch tot een andere familie en hebben enkele opmerkelijke verschillen.

Lees meer

Een rotoreg gebruiken om grond te egaliseren

Bij de aanleg van een gazon of border dienen verschillende stappen te gebeuren alvorens u van start kunt gaan.

Lees meer

Frezen: bakfrees gebruiken om grond plantklaar te maken

De aanleg van een tuin gebeurt veelal in verschillende fases: eerst de aanleg van de paadjes, typisch gevolgd door de aanleg van gazon, om dan te eindigen met bomen, struiken en beplanting in perkjes of borders.

Lees meer

Onkruidveld (met steenpuin) voorbereiden voor zaaien

Gras zaaien op een mooie egale ondergrond? Het kan niet gemakkelijker! Echter is de realiteit dikwijls toch wat minder rooskleurig. Veelal staat het stuk grond waar u uw prachtig gazon wil op zien verschijnen nu nog vol onkruid en, indien u pech hebt, ligt het vol steenpuin van een voorafgaande bouw.

Hoe gaat u dan het beste te werk?

Lees meer

Appelboom planten en onderhouden

De appelboom is een van de meest populaire fruitbomen in privétuinen. Het is altijd leuk om zelf wat fruit in de tuin te laten groeien en de appels kunnen ofwel gekweekt worden om uit de hand te eten of om te verwerken in appelmoes of taart.

Lees meer

Getest: LYCOS 40/740 B bladblazer van WOLF-Garten

Tuingereedschap op accu zit in de lift. Deze toestellen worden meestal geprezen voor hun gebruiksgemak (geen kabel), stille(re) werking en het ontbreken van uitlaatgassen. In deze producttest proberen we de LYCOS 40/740 B SET, een bladblazer van WOLF-Garten met bijgeleverde accu (40V) en snellader.

Lees meer

Een compostbak maken

Zelf een compostbak in elkaar knutselen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig bestaan er goedkope composteerbakken uit kunststof die eenvoudig te monteren zijn én nog eens moduleerbaar zijn ook. Maw, u kan het geheel uitbreiden met zoveel extra bakken als u zelf wil.

Lees meer

Overzicht van tuinklussen in februari

In februari lijkt de lente niet meer zo ver weg, maar vergis u niet, het kan nog stevig vriezen. Nog even wachten en u kunt er weer volop invliegen! Dit is wel de ideale maand om alvast enkele klusjes te klaren in de tuin en u voor te bereiden op de warmere dagen die gaan komen.

Lees meer
 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.