Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Perovskia atriplicifolia “Little Spire”

De Perovskia atriplicifolia "Little Spire", of ook wel de reuzenlavendel genaamd, is een opmerkelijke bladverliezende sierheester met een compacte en rechtopstaande groeiwijze. Hij wordt gekenmerkt door zijn grof getande, grijsgroene bladeren en grote, opgaande stroken van paarsblauwe bloemen die tijdens de zomer en de herfst bloeien. Ze maken deze plant tot een ware eyecatcher en een sfeervolle toevoeging voor elke tuin! Tevens zijn ze sterk geurend en trekken ze een overweldigende hoeveelheid aan bijen aan.

De "Little Spire" dient geplant te worden op een zonnige, goed gedraineerde standplaats. In de winter kunt u hem stevig terugsnoeien om een mooie bloei in het volgende jaar te verzekeren.

In de lente (vanaf mei) begint de plant mooi breed uit te lopen waardoor hij het onkruid vrij goed tegenhoudt. Hierdoor is hij goed geschikt als onderhoudsvriendelijke borderplant.

In de zomer, wanneer de plant in volle groei en bloei is kan het nodig zijn de bloemenstengels langs de zijkant wat bij te snoeien. Doe dit door de buitenste stengels tot op 1/3e terug te snoeien. Zo geven ze nog ondersteuning aan de overige bloemen die vervolgens mooi recht blijven.

Door zijn grootte kan de plant bij regenweer volledig openvallen. Echter komen de bloemenstengels weer mooi recht te staan enkele uren nadat het gestopt is met regenen!

 

Afmetingen en aanplantdichtheid:
Hoogte: 50 - 100 cm
Breedte: 50 - 100 cm
Aanplantdichtheid: 4 tot 5 planten per m2


Standplaats:
Plaats in volle zon, verdraagt goed de hitte en droogte (bij aanhoudende droogte wel extra water geven)
Zure, neutrale of kalkrijke goed doorlatende grond


Wintergroen:
Nee


Winterhard:
Ja

 

Bekijk ook in de de plantengids: Perovskia atriplicifolia "Little Spire".

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.