Water geven

Kale plekken in het gazon? Het is een veel voorkomende en soms onvermijdelijk kwaad: Onder een schommel, meubels die lang op 1 plaats gestaan hebben, een opblaasbaar zwembadje dat de zomer overleefd heeft,… het is maar een greep uit de dingen waar gazon niet zo wild van is.

Uiteraard bestaat er voor elk probleem een oplossing !

Er bestaan verschillende soorten technieken en producten die jou kunnen helpen om deze kale plekken aan te pakken en jouw gazon terug in zijn originele staat te herstellen.

Stap 1: De kale plek omwoelen/harken

Ongeacht welke techniek je gebruikt, je begint met de kale plek te harken en vrij te maken van (gras)wortels, stenen en andere oneffenheden.

De ondergrond goed voorbereiden is essentieel voor de goede aanhechting van het nieuwe gras.

Stap 2: Bodemverbeteraar toevoegen

Heb je echt volledige en grotere plekken waarop geen sprietje gras meer groeit, kan je er goed aan doen om de grond om te spitten, eventuele graszoden of kluiten te verwijderen en bodemverbeteraar toe te voegen. Onderaan dit artikel vindt je enkele producten die u op gang zullen zetten.

Vervolgens hark je het geheel mooi egaal en zaai je het gras in. Als je een grasrol hebt, rol je de ondergrond mooi plat. In het andere geval kan je met jouw schoenen (met egale zool bvb) het geheel zacht aandrukken.

Stap 3: Geef voldoende water

Eenmaal je alles mooi aangestampt hebt besproei je voorzichtig (gieter met sproeikop) maar voldoende het net gezaaide stukje grond. Zo geef je het net gezaaide gras alle kansen en kan je binnen de kortste keren terug geniet van een prachtig gaaf gazon.

Alternatieve snelle oplossing 1: Easy Pad 3 in 1 (Compo)

Heb je slechts enkele kale plekken en heb je geen zin in gedoe met aarde of wil je niet direct een nieuwe zak graszaad kopen, dan bestaan er kant en klare oplossingen. Zo heb je de easy pads van Compo (ca 20 bij 20 cm) die je rechtstreeks op de kale plekken kunt aanbrengen. Deze pads zijn een combinatie van grond, meststoffen en graszaad. Je hebt verder dus niets meer nodig.

Het enige wat je moet doen is de kale plekken wat omharken, de pads aanbrengen en water geven. De combinatie van kokospotgrond, graszaad en meststoffen zorgen voor de verdere groei van het stukje gras.

Alternatieve snelle oplossing 2: Patch magic (Evergreen)

Een ander alternatieve snelle oplossing is “Patch magic” van Evergreen.

Deze oplossing voorziet een combinatie van speciale potgrond, meststoffen en graszaad. Dit mengsel strooi je op de kale plekken en geef je water. De grond slorpt het water op en geeft het gras alle nodige voedingsstoffen en vocht om goed te kunnen groeien.

Gerelateerde producten

1 REACTIE

Comments are closed.