Bamboe

Heb je reeds bamboe in jouw tuin en wens je deze in te perken, dan kan dit, mits de nodige intensieve handenarbeid.

Benodigd materiaal:

  • Een spade
  • Hoge densiteit polyethyleen wortelbegrenzer (zie foto’s hieronder) met bijhorende bouten, schroeven & metaalplaatjes.
  • Een meter

Stap 1: Graaf een geul rondom de bamboe

Bepaal de ruimte waarin je de bamboe wenst te behouden en graaf een geul van 40 à 50cm uit rondom deze bamboezone. Bamboe is niet diepwortelend en groeit bijgevolg vrij horizontaal. De geul zal dienen om de polyethyleen wortelbegrenzer in te graven.

geul graven rond bamboe

Stap 2: Plaats de wortelbegrenzer in de geul

Eenmaal je de geul gegraven op de juiste diepte gegraven hebt, plaats je de hoge densiteit polyethyleen wortelbegrenzer erin. Zorg ervoor dat de verschillende stukken wortelbegrenzer goed aan elkaar gehecht worden met bouten, schroeven en metalen plaatjes. Deze kan je er meestal gewoon bij krijgen/kopen. Het heeft géén zin de einden van de wortelbegrenzer gewoon overlapt in de grond te steken. Bamboe is dusdanig krachtig dat het overal zijn weg vindt !

wortelbegrenzer rondom bamboe plaatsen
wortelbergrenzer rond bamboe

Zorg ervoor dat de bovenkant van de wortelbegrenzer minstens 5cm boven de grond uitsteekt. Vervolgens gooi je de sleuven weer dicht met de uitgegraven aarde en hark je het geheel mooi effen.

afgewerkt perkje met bamboe en wortelbegrenzer

Nu je klaar bent hoef je enkel de bamboe af een toe eens te checken op overgroeiende wortels. Deze kan je vervolgens heel eenvoudig afknippen.

Lees ook: Woekerende bamboe bestrijden en verwijderen.