Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Wél frezen, niét onkruidverdelgen

Nu glyfosaat verboden is voor particulier gebruik kregen we via onze website regelmatig de vraag hoe u nu het beste onkruid voorkomt en/of verwijdert in borders.

Op sommige stukjes braakliggende grond tussen planten door tiert het onkruid vaak welig. In plaats van lapmiddeltjes te zoeken en telkens veel tijd te verliezen, doet u er in vele gevallen beter aan er gewoon 1 keer goed door te gaan en het vervolgens regelmatig bij te houden (door te schoffelen bvb).

Volgende stappen zullen u helpen tot een goed resultaat te komen:

  1. Het onkruid afmaaien (grasmachine of bosmaaier) zodat het kort staat.
  2. Het kortgemaaide onkruid infrezen. Hiervoor hebben we een kleine, wendbare 5pk grondfrees bij huurland.be gehuurd.
  3. Alles opharken zodat alle kluiten verwijderd worden.
     

In bovenstaand filmpje frezen we ook een stukje “verloren” gazon terug in teneinde nieuw gras te kunnen zaaien.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.