Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Waarom een tuinarchitect?

Het is leuk om zelf in de tuin te werken, maar soms is een helpende hand meer dan welgekomen. In deze sectie geven we u alvast wat meer informatie om u op de goede weg te zetten. In principe kan iedereen een tuin ontwerpen. Maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen een leefbare, beredeneerde, gestructureerde en samenhangende creatie kan uitwerken. Net daarom hebt u nood aan een tuinarchitect.

De tuinarchitect is dag in dag uit bezig met vormgeving, beplanting en uitvoering van ontwerpen. Hij weet met zijn kennis en ervaring eerst en vooral in te spelen op de noden en wensen van de klant, om daarna tot een ontwerp te komen dat perfect samengaat met de architectuur van de woning. Een belangrijk aspect daarin is uiteraard het financiële plaatje, dat u samen met uw tuinarchitect uitvoerig kunt bespreken.

Of een tuinarchitect bij u past, ondervindt u uiteraard zelf door op zoek te gaan en u te bevragen bij verschillende tuinarchitecten.

In vakmagazines, via mond-aan-mondreclame, op tuinbeurzen of via een uitgebreide portfolio of website kunt u de ontwerpstijl van tuinarchitecten bekijken, om daarna vrijblijvend contact op te nemen met de, naar uw gevoel, juiste tuinarchitect.

Vaak is de eerste afspraak niet bindend. Indien u geen goed gevoel heeft bij een tuinarchitect, zoekt u gewoon verder alvorens over te gaan tot het laten uitwerken van het ontwerp. Wanneer overeengekomen wordt dat er een ontwerp zal gemaakt worden, zal de tuinarchitect een zo goed mogelijk beeld van uw droomtuin trachten te vormen door te peilen naar uw verwachtingen en wensen. Welke verhardingsmaterialen wenst u, welke elementen zoals een zithoek, groentetuin of waterpartij zoals een vijver of zwembad mogen in het ontwerp opgenomen worden, welke zijn de kansen en beperkingen inzake wetgeving, ... .

Waar iedereen wel een mooie plant kent voor in de tuin, weet men vaak niet of deze al dan niet geschikt is voor ons klimaat, en of hij woekert of hoe deze te onderhouden. De tuinarchitect weet waarom men een plant wel of beter niet kan gebruiken, in welke combinatie hij het mooist tot zijn recht komt, wat het resultaat is na 10 jaar groei, hoe men de plant snoeit en onderhoudt, of een plant ziektegevoelig is, ... . Hij kan in een ontwerp naar uw smaak inspelen op kleur- en bloeiperiodes zodat u het hele jaar door een fijne beleving kunt ervaren in uw tuin.

Verder is de tuinarchitect door zijn dagelijkse bezigheden perfect op de hoogte van nieuwe trends en technieken die u als klant nog niet kent en die u kunnen bevredigen in de zoektocht naar uw droomtuin.

Al kan een plan op papier perfect lijken, daarom is het technisch niet altijd uitvoerbaar. Ook daar zal de tuinarchitect met zijn inzicht, ervaring en kennis perfect weten wat een juist en correct aanlegbaar ontwerp is, en al dan niet samen met u op zoek gaan naar de juiste tuinaanlegger voor de verdere aanleg van het ontwerp. De betere tuinarchitect volgt dan desgewenst ook de werf mee op gedurende het gehele proces van aanleg.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.