Moestuin Tip: Komkommer / Augurk “klimrek”

Komkommer- en augurkplanten zijn klimplanten. Dit betekent dat we ze best niet over de grond laten groeien. Geef ze een steun of een klimrek. Op die manier kunnen ze opklimmen, en voldoende vruchten produceren.

U houdt het best rekening met volgende items:

  • In de eerste groeifase zal u de plant moeten leiden langs of door het klimrek. De plant zal zich zelf vasthechten.
  • Zorg ervoor dat het klimrek stevig genoeg is. Dit kan u bijvoorbeeld doen door een klimnet te bevestigen aan bamboestokken.
  • Zorg ervoor dat u voldoende lucht en licht creëert. Lucht zorgt er enerzijds voor dat de plant kan ademen, en sneller zal drogen als het geregend heeft, anderzijds is de bloem toegankelijker voor bijen en insecten die moeten zorgen voor de bestuiving. Licht zorgt ervoor dat de warmte van de zon de vrucht goed zal doen groeien.
  • Laat de vruchten niet te groot worden, en oogst regelmatig. Op deze manier zal de plant blijvend bloemen en vruchten produceren, en zullen de vruchten nog méér smaak hebben.
     

Veel succes!

Boer Bas

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.