Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

Laurierhaag (Laurierkers)

De Laurierkers (Prunus lauroserasus) ook wel “Laurier” genoemd staat gekend als een bladhoudende, sterke, snelgroeiende en volle plant. Doordat de laurierkers besjes draagt, die overigens niet eetbaar zijn voor de mens, trekt deze al snel vogels aan in uw tuin.

Een laurierhaag planten

De laurierkers kan u het hele jaar door planten. Net zoals vele andere planten, doet u er goed aan ze niet tijdens de winterperiode te planten wanneer de vorst in de grond zit.

Een laurierhaag snoeien

De laurierkers is een snelgroeier en kan bij het niet tijdig snoeien uitgroeien tot een mastodont van wel enkele meters hoog en breed. Gelukkig laat de laurierkers zich gemakkelijk snoeien het hele jaar door.

Echter zijn er wel 2 snoeiperiodes waarin u het beste snoeit: begin juni en eind september. De eerste snoei in juni dient te gebeuren om nog voor de 2e groeiperiode te zijn. De snoei in september zal eerder als een schoonmaak voor de winter dienen.

Het beste resultaat bereikt u met een manuele snoei of haagschaar en niet met een gemotoriseerde/elektrische. De reden hiervoor is dat u anders een bruin randje op het blad kan krijgen door het snijden van het blad in plaats van de tak.

De laurierhaag is te groot geworden?

Indien u niet goed oplet wordt de haag al snel veel groter dan u verwacht. Geen nood! De laurierkers laat zich vrij drastisch insnoeien. Zo kunt u bij wijze van spreken de laurier snoeien gelijk met de grond. Laat hierbij echter nog de hoofdstam en secundaire takken staan. Hierop zullen het volgende jaar terug scheuten komen.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.