Getest: STIHL HSA 56 haagschaar op accu + AK 10 Batterij

Eerder testten we al de STIHL HSA 86 uit, een haagschaar op accu uit het professionele gamma van STIHL. Deze keer testen we een machine uit het nieuwe Compact AccuSysteem: de HSA 56 met AK 10 Batterij.

De haagschaar is met zijn 45 cm werkblad en batterijduur van 40 minuten geschikt voor de kleinere tuinen.

Bekijk hier onze test:

Conclusie

  • De batterij heeft het zo’n 47 minuten uitgehouden, wat langer is dan aangegeven op de website van STIHL. We moeten hier echter wel bijvertellen dat we een najaarssnoei gedaan hebben, waardoor er minder takken op de hagen stonden en er dus minder weerstand was op de haagschaar. Wilt u een langere batterijduur, dan kan u opteren voor de AK 20 batterij, die zo’n 80 minuten zou moeten meegaan in deze machine.
  • De haagschaar geeft vermogen zoals u die mag verwachten van een gelijkaardige haagschaar mét draad.
  • De handligging is goed en de machine voelt gebalanceerd aan. Tevens is ze vrij licht: 3,7 kg mét batterij.
  • Dit instapmodel is zo’n 100 € duurder dan zijn broer mét kabel. Hebt u echter een tuin met veel hoekjes en kantjes, en hebt u geen zin om een kabel achter u aan te trekken of om met een koptelefoon een benzinemotor te hanteren, dan valt een accumachine zeker te overwegen.
     

Bekijk ook de professionele variant van deze haagschaar: De Stihl HSA 86 met AP 200 batterij

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.