Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Carex morrowii “Ice Dance”

De Carex morrowii "Ice Dance" is een zegge die overkomt uit Japan. De plant vormt bossen van dikke groen/wit gestreepte bladeren met een ruwe rand. Hij wordt gebruikt als bodembedekker in borders en houdt van een niet al te natte bodem. De plant gedijt goed in ons koel klimaat, is vorstbestendig en kan geplaatst worden op een locatie met zon, schaduw of halfschaduw.



De Japanse zegge hoeft niet gesnoeid te worden. Het onderhoud beperkt zich tot het wegknippen van dode bladeren. Wanneer het gras teveel bruine plekken krijgt, dan kunt u het gras gewoon afknippen, waarna het nieuwe blad vanzelf verschijnt.

Probeer de plant compact te houden. U kunt dit doen door uitgroeiende nieuwe scheuten rondom de plant uit te trekken. Indien de plant te breed wordt, kunt u de plant verwijderen en de scheuten van de verwijderde plant herplanten.

Ons advies is om deze Carex morrowii 1 keer in de 2 jaar in het voorjaar april/mei af te knippen tot 1-2 cm boven de grond. Dit zorgt voor vernieuwing van de bladeren en een betere kwaliteit.

 

Afmetingen en aanplantdichtheid:
Hoogte: 40 - 50 cm
Breedte: 30 - 50 cm
Aanplantdichtheid: 7 tot 9 planten per m2 of 5 planten per lopende meter

Standplaats:
Plaats in zon, schaduw of halfschaduw
Zure, neutrale of kalkrijke doorlatende grond (houdt niet van een te natte bodem)

Wintergroen:
Ja

Winterhard:
Ja

 

Bekijk ook in de de plantengids: Carex morrowii "Ice Dance".

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.