5 creatieve ideeën om paaseieren te verstoppen

Het is weer zover: Pasen. En wie Pasen zegt, zegt eieren rapen! Een van de vele hoogdagen voor kinderen. Al van bij het opstaan door de ruit kijken om toch nog maar een glimp te kunnen opvangen van een weghuppelende paashaas of wegvliegende paasklok is maar een van de leuke momenten als ouder op Pasen. Maar wilt u dit jaar het eieren rapen iets extra’s geven, dan hebben we 5 leuke manieren opgelijst om het gebeuren wat extra pit te geven.

Idee 1: Werk met kleurcodes

Door elk kind een verschillende kleurcode toe te wijzen kan u ervoor zorgen dat kinderen van een verschillende leeftijd eieren kunnen rapen die verstopt liggen op plaatsen die uitdagend genoeg zijn voor eenieder. Zo kan u bvb blauwe eieren meer in het zicht verstoppen voor de kleinsten en de rode voor de oudere kinderen onder struiken, in een boom, onder bloempotten, ... . U bent er op deze manier tevens zeker van dat de oudere kinderen niet direct gaan lopen met de eieren op de evidente, gemakkelijke locaties en zo blijft het plezierig voor iedereen!

Idee 2: Geef een checklist mee

Ook leuk: geef elk kind een checklist mee met hierop de verschillende soorten/kleuren combinaties van eieren die ze moeten zien te vinden. Geef bvb aan elk kind de opdracht exact 3 rode, 5 groene en 7 gele eieren te verzamelen. Zo geeft u een extra twist aan het eierenrapen mee en zorgt u ervoor dat iedereen evenveel eieren geraapt heeft, wat het verdelen achteraf ook weer een stuk eenvoudiger maakt.

Idee 3: Het gouden ei

U kan tussen de gewone paaseieren een paar “specials” verstoppen, zoals een gouden ei of wat plastieken paashazen. Wie het gouden ei vindt krijgt dan eventueel een extraatje zoals een speelgoedje, een extra ei, ... .

Idee 4: De verborgen boodschap

Hebt u nog wat plastieken “eieren” liggen (bvb van Kinder Surprise), dan kan u er zo enkele verstoppen die een geheime boodschap bevatten. Deze boodschap kan dan bvb de locatie zijn van een goede/moeilijke verstopplaats die een paasei-jackpot herbergt. De “jackpot” kan dan uiteraard vanalles zijn: van een klein speelgoedje tot extra chocolade of snoepgoed tot ... u bedenkt heus wel iets!

Idee 5: Genummerde eieren

Dit is voor de iets oudere kinderen die reeds kunnen tellen/lezen: verstop genummerde eieren. De eieren moeten in volgorde binnengebracht worden op de “basis” (een eierdoos bvb). Elk ei mag slechts opgeraapt worden als het ei met voorgaande nummer gevonden en binnengebracht is. Laat op voorhand aan uw kinderen weten hoe het in zijn werk gaat. Zo kunnen ze alvast tactische plannen smeden om het zo efficient mogelijk aan te pakken: verspreid, in groep, mét of zonder notitieblokje, … Teamwerk!

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.