6.8 C
Antwerpen
zondag, februari 5, 2023
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ben je een kenner op het vlak van tuinen en alles wat er in en rond te doen is en zou jouw kennis ten berde willen brengen mits de nodige erkenning, dan kan je waarschijnlijk wel wat betekenen voor uw-tuingids.be.

Onze tuingids site heeft als missie zowel de beginnende, gemiddelde als ervaren tuinier advies te geven over zijn of haar tuin. Dit doen we met het oog op een beter leefmilieu, zowel voor mens als dier. Dit wil bijgevolg zeggen dat we de groene aanpak sterk stimuleren en het gebruik van minder milieuvriendelijke methodes willen weren.

Tevens willen we zowel hobby als professionele tuiniers te kans geven een echte impact te verwezelijken op onze lezers. Onze website wordt gelezen door duizenden hobbytuiniers die antwoorden zoeken op de meest uiteenlopende vragen. Dit gaat van aanplanten van bepaalde hagen tot het houden van kippen of nestplaatsen willen maken voor vogels. Alle bijdragers van inhoud op uw-tuingids.be krijgen een vermelding onder hun artikel met hierbij, indien gewenst, een link naar hun eigen website.

Hoe draag je bij aan uw-tuingids.be

Simpel !

Denk je informatie te hebben die interessant kan zijn voor uw-tuingids.be en bestaat er nog geen artikel over? Stuur dan jouw inzending door naar uwtuingids(at)gmail.com. Valt het niet binnen de huidige structuur van de website? Geen probleem ! Zolang het relevant is aan alles in en rond de tuin vinden we er wel een plaatsje voor.

De structuur van het artikel is vrij te kiezen. Een duidelijke structuur is echter wel gewenst. Bvb:

 1. Waarom kiezen voor …?
 2. De juiste aankoop keuze maken
 3. Het voorbereidend werk
 4. Hoe planten
 5. De eerste weken na het planten
 6. Hoe onderhouden
 7. Algemene tips
Uiteraard heeft elk type artikel zijn eigen vorm. Schrijf je iets over vogels, dan zal deze structuur uiteraard volledig anders zijn.

Er zijn enkele voorwaarden voor jouw inzending:

 1. De inhoud moet geschreven zijn door jezelf of je moet volledig recht van gebruik hebben van deze inhoud
 2. De inhoud mag niet op een andere website te vinden zijn
 3. Uw-Tuingids.be zal bij het inzenden van een artikel altijd vragen of het de volledige rechten van het artikel in zijn huidige vorm mag krijgen. Een positief antwoord op deze mail is noodzakelijk alvorens we het artikel publiceren. Eenmaal deze toestemming gegeven mag hetzelfde artikel niet meer gebruikt worden op een andere site.
 4. Uw-tuingids leest alle artikels na alvorens het op de website te plaatsen. We behouden ons het recht kleine wijzigingen aan te brengen mochten deze de leesbaarheid verhogen.
 5. Uw-tuingids.be is een onafhankelijke website voor tuinadvies. Het inzetten van artikels met als doel specifieke producten of diensten te verkopen worden per definitie geweigerd op de site.

Wat krijg je ervoor in de plaats?

We houden ons eraan om, indien gewenst, de (bedrijfs)naam van de inzender onder elk artikel te plaatsen alsook een link naar de website. Wens je liever anoniem in te zenden, dan is dat uiteraard geen probleem.

We betuigen graag onze dankbaarheid voor inzenders en proberen op deze manier iets terug te kunnen doen.