De perovskia is een geslacht van zeven bladverliezende halfstruiken, inheems in centraal-Azië en de Himalaya. Ze worden gekenmerkt door hun grijsachtige (kleine) bladeren en grote opgaande stroken van paarse kleine bloemen die tijdens de zomer en de herfst bloeien. Tevens zijn ze sterk geurend en trekken ze een overweldigende hoeveelheid aan bijen aan.

De Little Spire dient gekweekt te worden op een zonnige, goed gedraineerde standplaats. In de winter kan je hem stevig terugsnoeien om een mooie bloei in het volgend jaar te verzekeren.

In de lente (vanaf mei) begint de plant mooi breed uit te lopen waardoor hij het onkruid vrij goed tegenhoudt. Hierdoor is hij goed geschikt als onderhoudsvriendelijke borderplant.

In de zomer, wanneer de plant in volle groei & bloei is kan het nodig zijn de bloemenstengels langs de zijkant wat bij te snoeien. Doe dit door de buitenste stengels tot op 1/3e terug te snoeien. Zo geven ze nog ondersteuning aan overige bloemen die vervolgens mooi recht blijven.

Door zijn grootte kan de plant bij regenweer volledig openvallen. Echter komen de bloemenstengels weer mooi recht te staan enkele uren nadat het gestopt is met regenen!

Plantdichtheid: 4 planten per m2